Hevostaitokysely

Hei Tiimiläiset!

Tänä vuonna lähdemme yhdessä kehittämään hevostaitojamme paremmaksi. Jokainen joka on tekemisissä hevosten kanssa, tarvitsee myös hevostaitoja ja ne kuuluvatkin yhdeksi tärkeäksi osaksi ratsastusta.

” Hevostaidoiksi kutsutaan hevosen hyvän hoidon osaamista teoriassa ja käytännössä. Näistä taidoista on paljon hyötyä myös ratsastuksen opettelussa. Ratsastuksessa ihmisen ja hevosen välinen hyvä suhde näkyy onnistuneina suorituksina sekä ratsukon hyvänä yhteistyönä.” (SRL, Hevonen ja hevostaidot)

Jotta voit kehittyä ratsastajana on siis myös opeteltava hevostaitoja. Katsomalla SRL:n harrasteratsastajan polkua, voit tutkia omaa osaamistasi eri tasoilla, samalla näet myös mitä alueita tulisi kehittää, jotta olisit kokonaisvaltaisesti vielä parempi ratsastaja.

https://www.ratsastus.fi/…/20394/harrastajan_polku_a2_netti…

Tänä vuonna Tallitiimi tulee mahdollisuuksien mukaan järjestämään hevostaitomerkkikursseja, Perusmerkki, Hoito I, Hoito II, Lääkintä ja Ruokinta. Näistä merkeistä perusmerkki sekä Hoito I ja II, sisältävät tietoa, joka on jokaiselle ratsastajalle tärkeää. Niissä tutustutaan lähes kaikkeen, mikä liittyy hevosten hoitoon, huoltoon ja hyvinvointiin. Lääkintä ja Ruokinta -merkit ovat tarkempia ja syvällisempiä tietopaketteja, joissa käydään vain niihin liittyviä asioita. Lääkintä ja Ruokinta -merkit sopivat myös kaikille, mutta myös Hoito I ja Hoito II -kursseilla käydään pintapuolisesti tärkeimmät asiat lääkinnästä ja ruokinnasta.

Hevostaidot ja hevostaitomerkit eivät ole vain lapsille ja junnuille suunnattuja, vaan myös aikuisille. Kaiken ikäisten ratsastajien hevostaidot ovat tärkeitä ja pyrimmekin siihen, että saamme parannettua mahdollisimman monen ratsastajan, hevosenhoitajan, omistajan tai kenen tahansa, joka on kosketuksissa hevosten kanssa, taitotasoa. Samalla tähtäämme myös siihen, että seuramme järjestäisi syksyllä hevostaitokilpailut, joihin osallistumalla voit osallistua Hämeen alueen hevostaitomestaruuksiin.

Keväämmällä olisi myös tarkoitus mahdollisuuksien mukaan järjestää ala-aste ikäisille tarkoitettuja heppakerhoja, joissa lapset pääsevät turvallisesti opettelemaan hevostaitoja. Heppakerhot ovat soveltuvia aloitteleville ratsastajille, vuoden tai pari ratsastaneille, sekä hevosista kiinnostuneille lapsille, jotka ovat innostuneita oppimaan uutta ja kartuttamaan tietoja ja taitoja hevosiin liittyen.

Nyt kartoitamme halukkuutta osallistua näille kursseille ja/tai suorittaa hevostaitomerkkejä sekä innokkuutta osallistua heppakerhoon. Jos olet yhtään kiinnostunut, tai vaikka lapsesi on innostunut, käythän vastaamassa kyselyyn. Jos myös haluaisit, että Tallitiimi järjestäisi jonkun muun kurssin, mitä ei vaihtoehdoissa ole, kerro se myös. Kysely täytetään nimettömänä.

https://goo.gl/forms/9H9ALtvghDfOPq413