Kenttä ja maneesi

 

Maneesivarauskalenteri


VARAUS

 • Suorita aluemaksut tilille FI70 4503 0010 2561 41, tai tallin toimistossa olevaan lippaaseen. Jos maksat tilille, laita viitteeksi 262 (Jos maksat tallin toimistossa olevaan lippaaseen, kirjaa nimesi ja summa vihkoon)
 • Käydessäsi maneesilla, laita vihkoon nimi, pvm ja maksettu summa. Varaudu tarvittaessa esittämään maksukuitti paikanpäällä tilille maksetusta maksusta.
 • Vakituisilla käyttäjillä on omat viitenumerot, jotka löytyvät S-HRK:n ilmoitustaululta. Jos haluat oman viitenumeron, lähetä tekstiviesti rahastonhoitaja Sinikka Karviselle, puh. 050 382 5643.
 • Luethan maneesin varauksia koskevat säännöt huolellisesti ennen kun teet varauksen kalenteriin! Jos säännöissä tai varauksissa on epäselvää, ota yhteys Eveliina Mikkolaan puh. 040 736 4127.

 


MANEESIN VARAUSSÄÄNNÖT

 1. Merkitse varaus kalenteriin riittävän ajoissa, kuitenkin VIIMEISTÄÄN KAKSI VUOROKAUTTA ennen varausajankohtaa. Jos joudut peruuttamaan varauksen, tee se heti kun mahdollista, viimeistään vuorokautta aikaisemmin.
 2. Mikäli varattu aika jää käyttämättä, veloitamme siitä 10 euroa.
 3. Muista merkitä kalenteriin varaus joka kerta kun käytät maneesia, sekä avoimet että yksityiset varaukset. Merkitse varaukseesi sekä etu- että sukunimi.
 4. Vapaavuoroille ei varauksia saa laittaa, vapaavuorojen siirtäminen vain johtokunnan luvalla! Jos olet tulossa hypyttämään irtohypytysvapaavuorolla, laita nimesi varauskalenteriin.

VARAUSKALENTERIN VÄRIKOODIT

 • Keltainen – Vapaavuoro (Kaikille avoin, ei saa hypätä eikä pitää valmennuksia)
 • Pinkki – Maneesivaraus yksityinen
 • Vaalean sininenManeesivaraus avoin muille (Merkitse montako ratsukkoa maneesia käyttää)
 • Oranssi – Maneesivaraus avoin muille Valmennus (Merkitse montako ratsukkoa osallistuu valmennukseen)
 • Tumman sininen – S-HRK (Ratsastuskoulutunnit, muut eivät saa käyttää maneesia)
 • Vihreä – Tapahtumat/Kisat
 • Harmaa – Lanaus

AVOIN VARAUS
Mikäli varaat avoimen varauksen, on alue käytössä vapaasti myös muille, mutta varauksen tehneellä on etuoikeus, esim. hypätessä muut väistävät. Merkitse tällöin kalenteriin selkeästi varauksen aihe ja ratsastamaan tulevien ratsukoiden määrä.  Jos sinulla on valmennus, mutta et halua yksityistä varausta, valitse silloin valmennus (avoin muille).


YKSITYINEN VARAUS
Mikäli haluat yksityisen varauksen, maneesi on silloin pelkästään sinun käytössä. Huomioi hinnasto ja varausajankohta!


KÄYTTÖMAKSUT

RATSASTAJAKOHTAINEN JÄSENHINTA (myös kannatus)
– kertamaksu 5 €/hevonen

HEVOSKOHTAISET OMISTAJAN/HALTIJAN OLLESSA JÄSEN (myös kannatus)
– 1 kk:n maksu 20 €/hevonen
– 6 kk:n maksu 100 €/hevonen, maksukaudet ovat 1.1.-30.6. ja 1.7.-31.12.

HINNAT MUILLE
– kertamaksu 12 €/hevonen
– 1 kk:n maksu 40 €/hevonen

KOKO MANEESIN YKSITYINEN VARAUS
– jäseniltä 30 €/tunti, muilta 50 €/tunti
Maksu koskee myös aluemaksun puolivuotis- ja kuukausimaksajia. Yksityinen varaus on mahdollista arkipäivinä ma-pe ennen klo 15. Muut ajat sovittava erikseen. Otathan maksukuitin mukaasi!


SÄÄNNÖT

Sääntöjen tarkoituksena on mahdollistaa kaikille turvallinen ratsastaminen.
1. Kaikkien käyttäjien on suositeltavaa kuulua johonkin ratsastusseuraan tai hankkia Green Card, jotta vakuutusturva on voimassa.

2. Asianmukaisesti kiinnitetyn kypärän käyttö on pakollista!

3. Ratsastuskoulun tuntien aikana muut eivät saa mennä maneesiin ratsastamaan.

4. Muuna aikana maneesi on vapaasti kaikkien maneesimaksun maksaneiden käytettävissä. Tästä poikkeuksena kilpailut, muut tapahtumat ja koiraryhmien varaamat vuorot, joista ilmoitetaan erikseen.

5. Valmennusajat ja muut omat varaukset merkitään netissä toimivaan varauskalenteriin. Maneesissa ei saa olla kahta valmennusta samaan aikaan. Vapaavuorolla ei saa olla valmennuksia eikä myöskään hypätä.

6. Kun tullaan maneesiin, jossa on jo väkeä, siitä pitää ilmoittaa ja odottaa vastausta. Vihellä tai huhuile riittävän kaukaa.

7. Ovea ei saa avata hevosen selästä.

8. Maneesissa pyritään ratsastamaan samaan suuntaan toisten kanssa ja ”ratsastusiältään” vanhempaa on kuunneltava esim. suunnanvaihdoissa. Jos ratsastetaan eri suuntiin, ohitetaan vastaantulija aina oikealta.

9. Käyntiä mennään uran sisäpuolella.

10. Alle 15-vuotiaat eivät saa hypätä esteitä ilman hevosettoman aikuisen valvontaa.

11. Jos juoksutat hevostasi maneesissa, jossa on myös ratsastajia, pyydä kohteliaasti heiltä lupa juoksutukseen.

12. Maneesissa ratsastettaessa myös muut on otettava huomioon. Kaikilla on oltava malttia ja kohteliaisuutta.

13. Siivoa jälkesi maneesista, myös puomit ja esteet. Jos kottikärryt ovat täynnä, tyhjennäthän ne tallin vieressä olevalle paskalavalle.

Syyskuu 2016